A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

«БІЙ ЗА МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ»

Пам’яті героїв Крут Двадцяте століття залишило нам у спадок безліч трагічних дат і подій минулого часу, які не втратили своєї актуальності й нині, та є гідним прикладом боротьби українського народу за свою незалежність.   29 січня Україна відзначає річницю легендарного бою під Крутами. 106 років тому, біля залізничної станції Крути, кілька сотень київських студентів та гімназистів вступили у нерівний бій з більшовицькими вояками.  Ціною власного життя вони затримали російського ворога на чотири визначальних дні, давши змогу владі молодої Української Народної Республіки розгромити повстання російської п’ятої колони під назвою «повстання на заводі Арсенал» у Києві, а головне – укласти Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу й досягнути визнання УНР суб’єктом міжнародних відносин.

13:42 29.01.2024

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Сьогодні Україна та весь світ вшановують пам’ять жертв Голокосту — однієї з найтрагічніших сторінок світової історії минулого століття та історії України. У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 "Пам'ять про Голокост", яка проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту.

08:00 27.01.2024

Вітаємо з ювілеєм!

Нинішній січень видався дуже щедрим на славні, поважні ювілеї довгожителів нашої громади. Ось і сьогодні, 25 січня,  90-річний ювілей засніженою гілочкою калини ніжно постукав у шибку до жительки Кислицького Палагни Олексіївни Кучер.

15:56 25.01.2024

Родині загиблого воїна із Томашполя вручили орден “За мужність” III ступеня

Згідно з Указом Президента України від 24 серпня 2023 року № 514 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, нашого земляка, солдата-навідника Олександра Володимировича Васалатія посмертно відзначено орденом «За мужність» III ступеня.

13:28 24.01.2024

З нагоди Дня Соборності України в Томашполі відбулося урочисте покладання квітів

Сьогодні, 22 січня, у Томашполі після Всеукраїнської хвилини мовчання на честь Дня Соборності і Свободи України та 105-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Борцям за Свободу і Незалежність України» та пам’ятної Дошки «Слава і пам’ять Томашпілля».

10:20 22.01.2024

22 січня – День Соборності та Свободи України

Шановні земляки! Щороку 22 січня Україна відзначає День Соборності та Свободи. Офіційно це свято встановлене Указом Президента України  від 21 січня 1999 року. Сьогодні ми відзначаємо 105-ту річницю від дня проголошення Універсалу про об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в соборну Україну. Це свято засвідчує, що немає Східної і Західної України, є лише одна єдина незалежна, соборна й демократична держава і ми – єдиний народ!

07:50 22.01.2024

Зі святом Богоявлення!

Шановні жителі громади! Шановні віряни православної церкви, які відзначають свято Хрещення Господнього 19 січня. Ось і завершується цикл зимових Різдвяних свят. Щиро вітаємо вас з цим великим двонадесятим святом, яке встановлене на спомин події, коли Господь наш Ісус Христос, коли Йому було близько 30 років, прийняв Хрещення від Іоана Предтечі в річці Йордані. Він не лише освятив і оновив Собою водне єство, – в цій події Бог вперше явив Себе людям як Пресвята Трійця: Бог Отець говорив з неба, Син Божий хрестився, а Дух Святий зійшов на Нього у вигляді голуба. Всі три Іпостасі Пресвятої Тройці явили Себе в любові до людей, у справі їхнього спасіння. Тож будьмо гідні Його великої всеперемагаючої любові, шануймо, бережімо і поважаймо один одного.

07:00 19.01.2024

Відбулась позачергова 47 сесія селищної ради 8 скликання

Сьогодні, 18 січня, у великій залі засідань селищної ради під головуванням очільника Томашпільської громади Валерія Немировського відбулось пленарне засідання 47-ої позачергової сесії селищної ради 8 скликання. У його роботі взяли участь 18 депутатів з 26  обраних, запрошені.

14:36 18.01.2024

Про скликання 47 сесії Томашпільської селищної ради

Відповідно до розпорядження селищного голови від 16 січня 2024 року № 14 "Про скликання 47 позачергової сесії Томашпільської селищної ради" 18 січня 2024 року відбудеться засідання 47 сесії селищної ради в залі засідань селищної ради за адресою площа Тараса Шевченка 4. Початок о 9 год.

15:06 17.01.2024

Відбулось засідання виконавчого комітету Томашпільської селищної ради

Сьогодні, 16 січня, під головуванням очільника Томашпільської територіальної громади Валерія Немировського відбулось перше у цьому році засідання виконавчого комітету селищної ради. У ньому взяли участь  члени виконавчого комітету, запрошені.

16:06 16.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь